Ikväll var det tänkt att AIK skulle möta Assyriska i Södertälje. Istället blir det Väsby United, samarbetsklubb med AIK, som får stå för motståndet. Trots att matchen varit bokad sen oktober förra året har AIK, på ett oprofessionellt sätt, valt att backa ur i absolut sista sekund. Orsaken sägs vara att AIK inte vill spela matcher mitt i veckan.

Sen oktober förra året har Assyriskasupportrar och andra fotbollsälskande Södertäljebor sett fram emot träningsmatchen mot AIK. Föreningen har marknadsfört matchen på hemsidan och i lokaltidningen som en fotbollsfest och man förväntade sig en storpublik. Men AIK väljer att backa ur hela arrangemanget samma dag som matchen skulle ha spelats. Orsaken, att AIK vill förlägga sina matcher till helger, är allt annat än övertygande. Matchen har ju trots allt varit inbokat en längre tid och AIK har haft möjlighet att ta ställning i frågan tidigare.

Istället väljer AIK att skicka samarbetsklubben Väsby United, laget som tillsammans med Assyriska åkte ur Superettan förra året. Assyriskas fjärde träningsmatch för i år är den mest intressanta eftersom laget möter en seriekonkurrent för första gången. Matchen startar 18:30.


AFF träningsmatcher 2007:
Djurgården (h) 3-0
Sylvia (h) 3-2
Eskilstuna City (h) 2-1

Väsby träningsmatcher 2007:
Syrianska (b) 0-1
Värtan (h) 1-3
Visby (h) 2-0