Andreas Haddad är tillbaka i elitfotboll, men tyvärr inte i Assyriska. Han har idag skrivit på för ett och halvt år med seriekonkurrenten Qviding.

Spelaren med det stora hjärtat är alltså tillbaka i eliten äntligen. Efter stora skadeproblem har Andreas Haddad fått klartecken för spel igen. Men det blir inte i Assyriska. Istället blir det Göteborgslaget Qviding som får nytta av hans tjänster.

Haddad har tränat med Assyriska under en period, och dessutom fått tillgång till gym och Rehabteam. När han äntligen är redo för comeback, väljer Assyriska att tacka nej. Enligt uppgift beror det på att Assyriska har för många anfallare i truppen och väljer i nuläget att satsa all kraft på dem.

Haddad säger att han är väldigt glad över att få spela fotboll igen, även om han egentligen hade hoppats att det skulle vara i Assyriskas tröja. Med andra ord en spelare med hjärta för sitt lag och sitt folk. Han säger dock att det inte finns några ”hard feelings” med klubben. Därför finns det en klausul i Haddads kontrakt som säger att om Assyriska skulle gå upp till Allsvenskan och de skulle vara intresserade, skulle det inte finnas några hinder för en sådan övergång.

Assyriska går nu miste om en spelare som har spelat etthundrasex matcher för Assyriska och gjort hela fyrtiosju mål. Ett inte så oävet facit för en spelare som dessutom alltid har varit en god affär ekonomiskt för klubben, där Assyriska sålde Haddad men sedan återkom utan övergångssumma. Men framför allt mister man en spelare som har Assyriska varmt om hjärtat.

Redaktionen återkommer med en längre intervju och önskar Andreas Haddad lycka till i sitt nya lag.