Anfallarna visade äntligen att krutet inte är torrt när Assyriska spelade oavgjort mot div 1 laget, Husqvarna. Göran Marklund och inbytte Mattias Genc gjorde målen för Assyriska när lagen spelade 2-2 i en träningsmatch i Turkiet.

Efter flertalet mållösa matcher och dessutom några matcher där mittfältare står för målproduktionen har röster höjts för en ny anfallare. Även om problemen är långt ifrån lösta, är det skönt att anfallarna börjar göra mål. Marklund hamnade alltså än en gång i målprotokollet. Skall man tro rapporterna från träningslägret borde han ha haft ett mål till i protokollet. Det är dessutom mycket trevligtt att höra att även unge Mattias Genc fått utdelning för sitt slit. Men jag tvivlar på att ropen på en ny anfallare kommer att tystna.

Hujada.com har tidigare nämnt att Kabba Samura varit aktuell, men har nu skrivit på för Boden. Ett annat potentiellt nyförvärv skulle vara en brasilianare vid namn ”Adriano”, men honom har man inte sett röken av. Den ende som anlänt till Turkiet, efter flera om och men, är också en spelare från Brasilien som kort och gott kallas ”Alex” på den officiella hemsidan för Assyriska. Det sägs att parterna är överens, men att ”Alex” är i Turkiet för att visa upp sig. Varför man behöver visa upp sig, när man är ”överens” hoppas jag någon kan förklara för mig. Men hur som helst så är han vänsterback, inte den injektion som man hade hoppats på kanske?

Vi får hoppas att skadeläget ljusnar snart, och att det sen håller i sig större delen av säsongen. Annars kan återkomsten till Superettan bli en mörk historia.