Nu är det bara en vecka kvar till årets upplaga av klassikern Ankido sommarläger sätter igång. Måndagen den 18 juni åker en buss fullproppad med unga assyrier mot lägergården utanför Västerås för sju dagars lägermagi. Vi har kollat temperaturen med ledaren Kinora för att höra hur planeringen går.

Ankido sommarläger 2012, berätta varför?
– Lägret har arrangerats i över 20 år och är en klassiker som har bjudit på många skratt och minnen genom åren. I år var det faktiskt en grupp lägerdeltagare som på en Assyriska FF-match kontaktade oss arrangörer och bad oss att anordna lägret. Det var omöjligt att stå emot, så nu har vi laddat med de allra gladaste och mest engagerade ledarna och siktar på att ännu en gång göra världens bästa sommarläger! 

Hur ser planeringen ut?
– Programmet är fullspäckat med roliga aktiviteter samtidigt som vi lär ut assyrisk historia och kultur. Vi kommer att göra allt från att grilla jumbomarshmallows, paddla kanot, dansa bagiye och spela fotboll till att bjuda besökande föräldrarna på en kanonbra lägershow! Dessutom har vi en och annan överraskning inplanerad… 

Är alla välkomna?
– Den här chansen att knyta kontakt och umgås med andra assyrier vill vi att alla ska få. Framförallt kommer assyrier i åldern 10-18 år från Storstockholm att delta men alla som vill och får plats är välkomna, ju fler vi är desto roligare. Ingen ung assyrier ska behöva vara utan ett sommarläger! Extra kul är att vi har lyckats locka ungdomar i åldern 15-17 år!

Finns det fortfarande chans att komma med?

– Yes, vi vet att lägret är populärt men att det har varit stressigt med skolavslutningar och annat så vi har bestämt oss för att ta emot anmälningar fram till det att bussen åker på måndag! För föreningar och deltagare är det bara att höra av sig. Vi ser fram emot att få träffa alla nya och gamla vänner! 


Fakta

Datum: 18-24 juni 2012 
Plats: Rävnäs lägergård utanför Västerås 
Ålder: 10-18 år
Pris: 700 kr (inkl. allt)
Info: 076-33 22 776 
Facebook: Ankido sommarläger
Mail: ankidosommarlager@hotmail.com