Inom ramen för projektet ”Funka utan skam” ordnas i juni ett annorlunda sommarläger för barn. Lägret är inriktat på assyrier med någon form av funktionsnedsättning, men också andra är välkomna.

Lägret kommer att hållas på ett lägerområde som heter Sommarsol nära Ängelholm. Det blir fem dagar av lekar och skoj fyllda av olika aktiviteter. Dagarna är 13-18 juni och deltagandet är gratis. Också resorna till och från lägret är kostnadsfria.

– Sommarlägret är anpassat efter deltagarna och all personal som är med har stor kunskap och erfarenhet av att jobba med barn med funktionsnedsättning, säger Maria Kaplo, ansvarig för projektet ”Funka utan skam” som detta läger är en del av. Barnen kommer att få chansen att ha ”kul på hjul” och få testa på en rullstolshinderbana och också få testa på olika rullstolstekniker. Det finns både utomhus- och inomhuspool tillgängliga för lägerdeltagarna.

Sommarlägret ordnas inom ramen för projektet ”Funka utan skam” som Assyriska riksförbundet driver i samarbete med DHR och Neuroförbundet. Projektets syfte är att stöda assyrier med någon form av funktionsnedsättning genom att stärka deras självförtroende och ge dem information om deras rättigheter. Samtidigt ska man försöka påverka attityderna gentemot funktionsnedsättning bland assyrier generellt.

I projektet kommer man att ordna veckoslutskurser, nätverksträffar, utbildningstillfällen, föreläsningar och också sommarläger, av vilka detta är det första. Till lägret välkomnas alla som är under 18 år. Är man under 10 år bör en assistent eller anhörig vara med.

– Om något assyriskt barn inte själv har en funktionsnedsättning, men vill vara med och lära sig mer om detta så är han eller hon hjärtligt välkommen, säger Maria Kaplo. Det här är en fantastisk möjlighet att få vara med om ett kul läger i trevligt sällskap och förhoppningsvis i soligt och varmt väder.

Sista anmälningsdagen är den 20 maj. För mer info se här eller kontakta Maria Kaplo, 0765855444, maria.kaplo@assyriskariksforbundet.se.