Det var upplagt för en glamorös modevisning och ett hejdundrande partaj i bästa Ibiza-klass. Föreningslokalen var utsmyckad som den grymmaste nattklubben. Här skulle festas till de sena småtimmarna, tänkte man. Men alltid finns det ett eller annat rötägg, med för mycket testosteron i kroppen, som måste hävda sin låga intelligens genom att ställa till med bråk. När ska vi stoppa det här på våra fester, så att det inte blir mer vana än undantag?

Klockan är 10.09, söndagsmorgon. Idag spelar Assyriska hemma men det är inte det jag tänker skriva om. Igår anordnade Esamedia, för andra året i rad, en fest med modevisning som start. Kvällen började bra. Föreningen hade gjorts om och såg ut som en högklassig klubb som i huvudstaden. Det var härliga ljuseffekter och musiken pumpa ut ur högtalarna. Modevisningen som dock började lite väl sent, var väldigt uppfinningsrik och rolig med vackra assyriska och svenska modeller.

Jag står på dansgolvet med en kompis då jag ser en klunga. Och klunga kan bara betyda en sak då den inte står vid dörren. Slagsmål, såklart. Det börjar inte så farligt, när en tjej springer ut och ropar på väktarna men flera blandar sig i och klungan blir större och större.

Rätt som det är färdas klungan från ena hörnet av föreningen diagonalt till den andra och klungan fylls ut av åskådare. Nu tänker man, är det verkligen så jävla roligt att stå och titta på när idioter pucklar på varann?

Jag står avlägsen, vill inte vara en del utav sådant och trots att brorsan vet hur han ska hantera sånt så blir jag rädd när han hoppar in i ett folkhav av idioter. Jag står vid ett bar bord med en främmande tjej och kille. Helt plötsligt kommer en kille och sparkar bordet med all sin kraft. Jag backade undan men tjejen som stod på andra sidan bordet hann inte iväg och hon fick bordet rätt in i nedre delen av bröstet. Killen är kraftigt berusad och ber om ursäkt till tjejen men hon är fullt upptagen med att kippa efter andan. En annan tjej fick föras till sjukhus för att hon råkade befinna sig i hörnet dit klungan fördes.

Jag slänger en blick ditåt, där idioterna fortfarande pucklar på varandra. Man hör bord och stolar smälla och slängas iväg. DJ:n spelar i hopp om att få folk till dansgolvet istället för att dras till folkmassan men det ger ingen större effekt.

Nu tänker man, vad gick snett? Festen började ju så bra och folk hade riktigt roligt. Det finns många missar och ett utav dom är hur väktarna skötte sitt jobb. En väktares viktigaste egenskap är att släppa in sådana som man vet är ”ordentliga” människor och banna sådana som man V E T kommer att börja bråka där inne och är man erfaren vakt så vet man vilka sådana är. Så var inte fallet igår. Man släppte in alla som hade biljetter. Man släppte in sju stökiga killar och bad om legitimation på en 20-årig tjej som jobbar här på Hujådå. Det är så patetiskt!

Jag säger inte att det är fel att kolla legitimation, det S K A man göra om det står 18-års gräns men då ska man göra det på alla.På grund utav den första missen så ter det ju sig naturligt att den andra missen är sprit till minderåriga. Släpper man in minderåriga så kommer de också att dricka. Inte alla, men några. Och det var några igår som började bråka. Det var några som förstörde festen. Inte alla.

Lamporna tändes och man dödade festen vilket var tur trots att vissa fortfarande ville festa. Hur tänker man? Jag försökte också gå tillbaka till dansgolvet men kunde inte slappna av för att jag visste att snart så, snart händer det något igen. Med spänningen kvar i luften drog vi hemåt. Jag vet inte vad som hände sedan, ifall bråket fortsatte på gatan eller om folk drog hem men det bryr jag mig inte om. Det jag bryr mig om är nästa fest. Hur ska man nu göra för att undvika sånt här? Fan, mina kusiner hade slagit vad om vilken tid det skulle bli bråk och det visade sig att en utav dom hade rätt. Drygt en timme efter midnatt började slagsmålet.

För att åtgärda sådana här missar så finns det bara en sak kvar att göra. Alkoholfria fester. Jag tyckte inte så först för att jag vet att det inte nödvändigtvis är berusade människor som bråkar. Det är bara folk som inte vet bättre. Men har du en alkoholfri fest så kommer faktiskt din publik att bestå utav glada människor som vill dansa och ha roligt och visst är det, det enda vi vill? Då kommer inte dom där människorna som inte vet bättre och förstör. Jag vet att mångparten från festen igår var nyktra och såg fram emot festen. Jag var en utav dom.

Håller du med? Inte? Mejla mig gärna.