Det andra Assyrian European Convention kommer att äga rum första helgen i oktober i den europeiska huvudstaden Bryssel. Det har styrelsen för Assyriska europeiska konfederationen slagit fast.

Från lördagen den 7:e till söndagen 8:e oktober i år kommer den assyriska rörelsen i Europa att samlas för årligt convention. Det blir andra gången sedan det första convention anordnas framgångsrikt i Göteborg i fjol. I år är platsen Belgien och Europeiska Unionens säte Bryssel.

Eventet anordnas årligen av Assyrian Confederation of Europe som är ett samlande organ för de assyriska riksförbunden i Europa. Under den årliga sammankomsten hålls dels konfederationens årsmöte (General Assembly), dels olika aktiviteter och diskussioner. Målet är att samla den assyriska rörelsen i Europa en gång per år för att stämma av arbetet, utbyta idéer och samla krafter.

Den som vill delta i convention kommer att kunna registrera sig på konfederationens hemsida från och med början av april. Den som avser delta gör klokt i att boka flyg tidigt.

Assyrian Confederation of Europe etablerades år 2016 och samlar i dagsläget fyra riksförbund i Europa: Assyriska riksförbundet i Nederländerna, Assyriska riksförbundet i Belgien, Assyriska riksförbundet i Sverige och Assyriska riksförbundet i Tyskland.