Assyriska riksförbundet i Sverige, ARS, ställer ut på den assyriska bokmässan som anordnas för tredje året i S:t Petrus Syrisk-ortodoxa församlingslokaler i Stockholm.

Bokmässan som går under namnet Bethnahrin Bokmässa III är ett samarrangemang mellan S:t Petrus Syrisk-ortodoxa församling och European Syriac Union, ESU.

Förra året samlade mässan cirka 13 författare och utställare som ställde ut sina böcker och i år väntas ett 20-tal. Uppskattningsvis 800 personer besökte mässan och av dem deltog ungefär 250 personer på föreläsningarna.

Precis som förra året kommer Assyriska riksförbundet även i år att delta på bokmässan. Förbundet ställer ut böcker som förbundet självt har gett ut samt böcker som förbundet distribuerar.

Författaren och samhällsdebattören, och tillika ordföranden för Finland-Assyrien föreningen, Svante Lundgren kommer att föreläsa. Biskop Ablahad Gallo Shabo kommer även han att hålla tal på mässan och så även Evin Cetin, som är politisk sekreterare för Södertälje kommuns kommunstyrelses ordförande Anders Lago.

Vid bokmässan kommer även priset för årets författare att delas ut, som förra året gick till Fuat Deniz minnesfond.Datum: Söndagen den 8 mars 2009
Tid: 12.00 – 17.00
Plats: St. Petrus Syrisk-ortodoxa kyrkan i Hallonbergen (centrum), Stockholm