Uppdrag Gransknings program om islamofobi i Södertälje har väckt starka reaktioner. Ikväll kommer reportern Petter Ljunggren att svara på kritiken i direktsändning i Assyria TV.

Förra veckan gjorde SVT:s granskande program Uppdrag Granskning ett mycket uppmärksammat program om islamofobi. En stor del av programmet handlade om problem som muslimer haft i Södertälje. Stadens assyrier pekades ut som källa till mycken fientlighet mot muslimer.

Programmet har väckt starka reaktioner. Många menar att programmet gav en alltför generaliserande bild av Södertäljes assyrier. Bland dem finns onekligen personer med en misstänksam eller direkt fientlig inställning till muslimer, men det problemet är knappast så stort som Uppdrag Granskning lät påskina. Över 2 200 personer har skrivit på en anmälan mot programmet.

Den här frågan diskuteras ikväll i direktsändning i Assyria TV. Petter Ljunggren som gjorde reportaget från Södertälje kommer till studion och besvarar den kritik programmet fått. Dikran Ego, chefredaktör på Assyria TV, är glad över att Ljunggren ställer upp.

– Det här visar att han tar kritiken på allvar. Vi uppskattar mycket att han är villig att komma och diskutera detta.

Sändningen börjar kl. 20.00 och pågår en timme. Det går att sända in frågor och kommentarer per e-post.