Natten till lördagen somnade Torsten Carlsson in för sista gången. Effekterna av den stroke som drabbade honom blev för övermäktiga och han lämnade jordelivet endast 58 år gammal. Länstidningen i Södertälje har förlorat en penna vars texter alltid berörde och nådde fram till människor i olika åldrar och av olika bakgrunder. Assyrierna har förlorat en vän som i sina texter om dem, oftast inte skiljde sig från vilken assyrisk ledare som helst.

Torsten Carlsson har med sina texter berört många människor i Södertälje och inte minst assyrierna. Vi minns med värme och stolthet när han delade ut Telgebragden 1999 till Södertäljelaget, Assyriska. Vi minns också hans värmande stöd i samband med Assyriskas hemmamatch mot Halmstad i april 2005, då han försvarade den uppmärksammade manifestationen för 90 års-minnet av folkmordet på assyrierna. Vi kommer alltid att minnas Torsten Carlsson som en skarp samhällsdebattör, men främst som en nära vän.

Ingen kan bättre återge Torsten Carlssons ord, när han brann som mest, än han själv. Därför vill vi här, med tillstånd av LT:s redaktionschef Ulf Hammarlund, publicera en text som Torsten Carlsson skrev i samband med Assyriskas match mot Halmstad.

Läs Viktigt och värdigt på Bårsta.