I Sydney attackerades idag biskop Mar Mari Emanuel mitt under en mässa när han höll tal. Gärningsmannen som angrep biskopen med kniv kunde anhållas på plats.

Flera personer attackerades idag av en knivbeväpnad person i en assyrisk kyrka i Sydney där gärningsmannen var ute efter biskop Mar Mari Emanuel. Angreppet direktsändes via sociala medier och gärningsmannen delade ut flera hugg mot biskopen och träffade bland annat hans nacke. Gärningsmannen kunde gripas direkt på plats i kyrkan och enligt australiska medier är han endast femton år gammal.

Biskopens hälsotillstånd är oklart men enligt vissa källor sägs han befinna sig i ett stabilt tillstånd trots attacken. Ingen av de andra fyra skadade ska ha fått livshotande skador. Attacken har fått stor medial uppmärksamhet världen över men vem gärningsmannen är och vad hans motiv var är ännu inte helt klarlagt. I en video på sociala medier kan man dock höra honom prata på arabiska där han bland annat säger: ”Om han inte förolämpade min profet så skulle jag inte ha kommit hit”.

Mar Mari Emanuel är biskop i den assyriska kyrkan och är känd världen över genom sociala medier där han publicerar sina tal och budskap som handlar om bibelns förkunnande, Guds kärlek och frälsningen genom kristendomen.

Hujådå är chockade precis som alla assyrier runt om i världen och fördömer starkt denna våldsgärning. Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande för de skadade och biskop Mar Mari Emanuel.