Assyriska behåller serieledningen efter dagens 1-0 seger över norrlandslaget Östersund. Ännu en gång fick Assyriskas glada anfallsspel möta ett snålt spelande lag, som satsade på en poäng. Segermålet var en delikatess signerat Xhevdet Lumnica, som blev snyggt framspelad av Dennis Östlundh.

I år kommer Assyriska att ha fullt upp med att stånga sig mot Div 1 lagens otaliga köttmurar. Visst var det så även i Superettan, men i den här divisionen hör det mer till regel än undantag att spela med låg backlinje, avvakta för att sedan spela långbollar och kontra sönder ett spelförande lag som Assyriska. Så såg det ut idag, och så kommer det även att se ut i fortsättningen. Det hoppas jag att Assyriska är medvetna om.

Det var cirka 1000 personer som tagit sig till Jämtkrafts arena, som precis som Södertälje Fotbollsarena är nybyggd och har konstgräs som underlag. På Östersunds officiella hemsida förde man diskussioner om hur länge Östersund kommer att orka hålla nollan mot Assyriskas spelskickliga anfallare, och redan från start visade Assyriska sin anfallsglädje och radade upp chanser.

Första halvlek präglades till stora delar av att Assyriska förde spelet, medan Östersund parkerade på egen planhalva och försökte kontra. Medan Assyriska jagade sin tredje seger, verkade Östersund nöjt med att inkassera sin tredje oavgjorda match på raken. Dennis Östlundh, Andi Toompuu och Xhevdet Lumnica hade varsitt avslut redan under första kvarten. Toompuu var närmast mål då hann nådde högst på ett inlägg och nickade i ribbans överkant.

Andra halvleken började som den första, fram tills sista kvarten då dramatiken nådde otaliga höjder. På tre händelserika minuter såg vi Eddie Moussa avbryta matchen, Gerald Forschelet bli utvisad och vår specielle målskytt, Xhevdet Lumnica, ge Assyriska ledningen. Det var Dennis Östlundh som frispelade Lumnica, som iskallt lobbade in 0-1 över en utrusande målvakt.

Lumnicas mål räckte till seger, vilket innebär att Assyriska fortfarande, efter de tre första omgångarna inte tappat poäng. Nästa söndag möter man ännu en nykomling hemma; nämligen Stockholmslaget Gröndal.