De senaste två åren har det hänt mycket kring fotbollsverksamheten i Södertälje. Föreningen blev själsvständig, spelade i Allsvenskan en säsong, fick en ny arena, ny tränare, ny organisationsstruktur, en hel drös nya spelare och nu kommer nästa steg. Flytten ut från Assyriska Kulturhuset i Södertälje till sina nya lokaler på den nya arenan.

Redan i oktober 2004 delades Assyriska Föreningen i Södertälje från sin fotbollsektion, som blev en självständig förening. Nu kommer även den fysiska skilsmässan när man flyttar ut från de gemensamma lokalerna på Hantverksvägen 2.

Flytten har varit planerad sedan länge, men de nya lokalerna har inte hunnits göras i ordning tidigare. Även om verksamheten beräknas bli mer effektiv när det nya kansliet kommer att ligga så nära verksamheten så är det med kluvna känslor som Robil Haidari, marknadschef för Assyriska FF, kommenterar flytten.

– Visst är det sorgligt när man lämnar sitt gamla hem. Det finns så många minnen i dessa väggar, men jag tror ändå att det här kommer att gynna vår verksamhet i längden, berättar han.