Med två raka segrar i ryggen såg det bra ut inför hängmatchen mot Ängelholm. Bortaspelet har dock spökat under hela säsongen och AFF föll till slut med 2-1 och ligger därmed kvar på en femteplats i fotbollens superetta.

Matchen började bra för AFF. Andreas Haddad, en av Superettans hetaste anfallare, såg till att sätt bollen i mål redan i den 14:e matchminuten och med det ge Södertäljelaget ledningen. Därigenom upprätthåller han också sitt fina målsnitt denna säsong i klubben med ett mål per match.

Sen gick det värre. Ängelholms löpvilja och starka mittfält avgjorde matchen till hemmalagets fördel. Kvitteringen kom i mitten av den första halvleken och sen kunde Ängelholms Sebastian Andersson i andra halvlek hålla sig framme vid ett rensningsförsök och avgöra matchen.

Assyriska missade tyvärr chansen att täta luckan till de översta lagen i tabellen utan det blev istället Ängelholm som sållade sig till lagen som är med i racet om de allsvenska platserna. För AFF väntar Ljungskile på bortaplan den 12:e, sen är det derbydags på valdagen.