För att råda bot på rotlösheten bland stadens minoriteter vill Folkpartiet i Södertälje att i första hand nya gator skall döpas efter stadens minoritetsgrupper.

Södertälje har, som många känner till, blivit assyriernas huvudstad i Europa. Staden har till och med kallats för ”Mesopotälje” av både svensk och internationell media. Här bor cirka tjugo tusen assyrier och man kan höra assyriska i varje gathörn.

I staden finns ”landslaget” Assyriska FF, Assyriska riksförbundet, ungdomsförbundet och kvinnoförbundet. De största kyrkorna finns här och även tevekanalerna. Här finns även sätet för Assyriska Demokratiska Organisationens sverige-sektion.

Om folkpartiet i Södertälje får som man vill kommer alltså nästa steg i utvecklingen att bli verklighet. Gatunamn med direkt anknytning till assyrierna. Vad sägs om Naum Faiqsvägen eller Seyfotorget?

Folkpartiet anser att staden har präglats av sina nya invånare och att det är dags att det avspeglas i gatunamnen. Detta skulle vara ett nytt sätt att råda bot på den rotlöshet och identitetslöshet som skapar problem i Södertälje,menar partiet