Återigen var det anfallet som fungerade bäst när Assyriska slog Enskede i kvällens träningsmatch. Andreas Haddad, för kvällen iförd kaptensbindeln svarade för två mål och förde sitt lag till en komfortabel 4-2 seger.

För att spela en kvällsmatch i mitten på mars månad var det ovanligt varmt på Södertälje Fotbollsarena. Resultatet har värmt oss i tidigare matcher, men ikväll var det även vädret som var med oss. Våren är tidig i år och jag hoppas att det är ett gott tecken för Assyriska, så känns det i alla fall.

Peter Lenell hade återigen valt att blanda om i laget. Taktiken verkar vara att han mönstrar två olika lag beroende på motståndet, och hittills har han lyckats oavsett vilka mannar han ställt på benen. Enda plumpen i protokollet är väl matchen mot Nyköping, då Assyriska förlorade med 0-1. Kanske var det för att Lenell låg febersjuk hemma i Enköping? För faktum är att Assyriska vunnit samtliga matcher som han coachat.

I tidigare matcher har vi skrivit om Assyriskas vassa anfallspar Göran Marklund och Xhevdet Lumnica. När de fick vila ikväll var det Andreas Haddad och Eddie Moussa som fick visa framfötterna. Båda gjorde mål för andra matchen i rad och visade både teknik och kämpaglöd. Den här säsongen lär tränaren ha angenäma problem på anfallssidan i alla fall. Moussa fick dessvärre gå av efter 35 minuter. Enligt rapporter har han fått en sträckning i baklåret.

För Assyriskas del präglades matchen av många byten och omflyttningar. Bland annat startade Toompu och Mahr matchen, byttes ut för att i slutet på matchen få hoppa in igen. Detta gör att vi inte kan bokföra bytena på ett rättvist sätt. Andra spelare som fick speltid var; Gabriel Rhawi, Martin Lorentzon och Elias Merkes.

Nästa chans att se Assyriska är redan nu på lördag då nyblivna Superettanlaget Enköping SK, som Peter Lenell tog till Allsvenskan 2002, gästar Södertälje Fotbollsarena. Matchstart är 13:00. Veckan därpå åker Assyriska till Turkiet på träningsläger.

Resultat:
Assyriska FF – Enskede IK  4-2 (2-1)

Assyriskas mål:
Haddad (25, 50 ), Moussa (26), Lorentzon (72)

Uppställning:
Lukic (46 Frealdsson) – Mahr, Manovic, Conateh, Bergman – Corr-Nyang, Toompu, Forschelet, Moussa (35 Rhawi) – Haddad, Wartan.