Det har varit väldigt tyst kring Assyriska senaste veckorna. Medan supportrarna väntar på nyheter om vem som blir tränare nästa år, kom nyheten som det ryktats om sedan säsongen tog slut. Alessandro Silva Perreira, ”Alex”, går till Örgryte.

Att Assyriska skulle förlora Alex var bara en tidsfråga när man nu inte lyckades ta klivet upp till Allsvenskan. Klubben är i behov av att stärka ekonomin, samtidigt som man inte vill ”stå i vägen” för en spelare som vill uppåt i sin karriär. Försäljningen av Alex visar ändå signaler som jag inte riktigt förstår.

Han har varit en av Assyriskas bästa spelare i år, och avgjort flera matcher med sin otroligt fina vänsterdoja. Att förlora Alex som vänsterback betyder att laget förlorar inlägg som mer liknar målsökande missiler. Superettans klart bästa vänsterfot var en stor tillgång i laget, även om foten inte utnyttjades fullt ut i mina ögon.

Försäljningen av Alex kan betyda två saker i mina ögon. Det ena är att ekonomin går före den sportsliga satsningen, vilket skulle vara märkligt då man var en hårsmån från Allsvenskan redan i år. Det andra är att man hittat en likvärdig ersättare som kostar mindre, även om det inte är riktigt likt Assyriska att ha sådan framförsikt.

Det är bara att gratulera ÖIS till en fin värvning. Jag har inga tvivel att Alex håller i Allsvenskan om han håller sig frisk. För Assyriskas del hoppas jag mest att man har bakat in rejäla vidareförsäljningsklausuler den här gången.