De senaste åren har kvällstidningarnas rubriker om Södertälje handlat om misshandel, bilbomber, våldtäkter, gängbråk och mordbränder. Nu tar Assyriska FF initiativet till att göra något positivt för staden.

De senaste åren har kvällstidningarnas rubriker om Södertälje handlat om misshandel, bilbomber, våldtäkter, gängbråk och mordbränder. Knappt har lågorna från Hovsjö-skolan lagt sig, fick vi natten till måndagen nyheten om att Assyriska föreningens lokaler låg i brand.

De signaler vi får är tydliga, Södertälje är för tillfället en oroshärd. Man hör snacket vid fikat på jobbet, på skolrasterna och vid middagsbordet. Träffar man bekanta från andra kommuner, ställs alltid frågan: Vad är det som händer i Södertälje?

Vad kan vi Södertäljebor göra för att ändra trenden? Först måste vi vakna till vår råa verklighet och inse att vi alla har ett ansvar. Vi får sluta rycka på axlarna och hoppas att någon annan gör något. Likgiltigheten är en stor del av problemet. Vi måste säga ifrån, och vi måste göra det nu.

Politiker, föreningsliv, näringsliv, kommun och Södertäljebor, vi måste alla ta oss ur vår egen passivitet och sluta se åt någon annans håll och hoppas att de gör något. Vi accepterar inte längre dessa händelser och inte heller den likgiltighet som råder. Vi ska tillsammans STÅ UPP FÖR SÖDERTÄLJE!

Assyriska föreningen är redo att satsa både personella och ekonomiska resurser för att göra något positivt för det som ligger oss varmt om hjärtat; vår gemensamma hemstad. Mår Södertälje inte bra, mår heller inte vi bra. Vi vill inte stå likgiltiga eller komma med tomma ord utan istället satsar vi på konkreta lösningar. Med kampanjen ”STÅ UPP FÖR SÖDERTÄLJE” vill vi engagera och aktivera alla krafter för att göra något positivt för Södertälje.

På söndag 4 oktober inbjuder vi därför till en manifestation på Politikertorget kl 13.00. Därefter bjuder vi samtliga invånare på fri entré till matchen mellan Assyriska FF och Väsby United, kl 16.00, på Södertälje Fotbollsarena, där aktiviteterna fortsätter.

Vi kommer att samla in namnlistor där vi uppmanar alla att skriva på. Vår förhoppning är att dessa underskrifter blir startskottet för att ena Södertälje i kampen mot våld och destruktiva krafter som skadar vår stads varumärke.

Vi uppmanar alla Södertäljebor att komma på söndag och visa sitt stöd för ett tryggare och stoltare Södertälje. Vi hoppas att denna aktion blir början på en rad aktiviteter som visar det fina med Södertälje; glädjen, gemenskapen och kampviljan. Tre faktorer som kommer i skymundan på löpsedlarna.