Assyriska får lite längre tid än vanligt slicka såren efter derbyförlusten. De som hade tänkt åka till Upplands Väsby för att heja fram sitt lag får hitta på något annat. Helgens match mot Väsby blir uppskjuten till 16:e juli.

På söndag skulle Assyriska ha mött Väsby på bortaplan, men den matchen skjuts alltså upp på begäran av Väsby. Detta görs på grund av att Väsbys Nicklas Backman är uttagen till det yngre U21-landslaget, spelare födda 1988 eller senare, som ska spela träningslandskamper mot Slovakien och Finland.

Bestämmelserna är inte helt främmande för Assyriska som tydligen hade det på känn att det kunde bli så.

– Det finns en regel som säger att man får skjuta upp matcher om man har spelare som är uttagna i våra U21-landslag. Så detta var ingen stor överraskning för oss. Väsby-matchen kommer istället att spelas den 16:e juli kl. 19:00, meddelar Assyriskas kanslichef Fehmi Tasci.

Detta betyder att ett lägligt uppehåll kommer för de spelare som har varit småskadade och sjuka. Både Xhevdet Llumnica och Andi Toompuu fick som bekant kliva av i förtid i derbyt mot Syrianska. Nästa match för Assyriska blir mot Ljungskile på hemmaplan den 14 juni.

Däremot är det inte helt säkert att Xhevdet Llumnica kan spela ens då enligt Assyriskas massör Fredrik Furman.

– Xhevdet har dragits med det här till och från ifjol. Jag ser ingen anledning att chansa med honom mot Ljungskile, om han nu inte skulle vara bra till dess. Dessutom väntar ju ytterligare ett uppehåll på tre veckor efter den matchen, avslutar Furman.