I sin sista träningsmatch innan träningslägret spelade Assyriska 1-1 mot Åtvidaberg. Återvändande Stefan Batan gav Assyriska ledningen i första halvleken, sedan tog Åtvidaberg över matchen och kunde kvittera tolv minuter före slutet.

Assyriska kom till match med en hygglig startelva, ändå syntes det tydligt att lagdelarna inte är riktigt samspelta ännu. Den uteblivna målskörden och skador på Göran Marklund och Mattias Genc tvingar också tränaren att återigen använda Aziz Corr-Nyang som anfallare, denna gång tillsammans med Xhevdet Llumnica.

Trots att Stefan Batan inte matchats i Djurgården visade han pigga ben och sedvanlig löpvilja som direkt gav resultat. Först slog han ett perfekt inlägg mot Llumnica inne i straffområdet. Tyvärr lyckades Llumnica, som verkade skymd, nicka bollen mot hörnflaggan istället för mot mål.

Några sekvenser senare skrev Batan in sig i målprotokollet. Martin Lorentzons räd på högerkanten resulterade i en bra passning vidare till Toompuu, som skarvar bollen vidare till Batan. Med en enkel bredsida gav Batan Assyriska ledningen.

Först halvleken böljade annars fram och tillbaka och lagens chanser var jämnt fördelade. Dennis Östlundh prickade ribbans ovansida med en ovanligt snygg frispark. Åtvidaberg å sin tur träffade både ribban och stolpens insida och var ytterst nära en kvittering. Jon Rytterbro visade fina takter då han i slutet på första halvlek gjorde en kvalificerad dubbelräddning.

Åtvidaberg tog kommandot i början på andra halvlek och pressade Assyriska utan att riktigt komma till farliga lägen, men man hade ett par fina kombinationer och uppspel som kunde leda till en snabb utjämning. Assyriska fick inte ordning på sitt spel och fick ägna sig åt att öva försvarsspel och vänta på slumpmässiga kontringsförsök.

Tolv minuter från slutet fick också Åtvidaberg utdelning för sitt slit. Slarv från mittlåset Fredrik Samuelsson och Filip Bergman gav Åtvidabergspelaren två chanser att sätta kvitteringen. Direkt efter målet var Åtvidaberg också nära att göra ett segermål och i andra halvleken fanns egentligen endast ett lag på plan och det var inte Assyriska. Hemmalagets spelare verkade mentalt redan befinna sig i Turkiet.

Assyriska får nu rikta in sig på att vässa formen i Turkiet, där man anlagt sitt träningsläger. Målskyttet måste komma igång och lagdelarna måste bli mer samspelta för att Assyriska skall kunna upprepa förra årets fina vår.Assyriska FF: Jon Rytterbro – Martin Lorentzon, Filip Bergman, Fredrik Samuelsson, Dos Santos – Eddie Moussa (58), Andi Toompuu, Dennis Östlundh, Stefan Batan (68) – Aziz Corr-Nyang, Xhevdet Llumnica. Avbytare: Oscar Berglund, Lamin Conateh, Pierre Bengtsson, Mohammed Mbye, Nahir Besara (68), Dinho (58).

Åtvidabergs FF: Henrik Gustavsson – Jesper Arvidsson, Johan Niklasson, Erik Moberg, Daniel Hallingström,- Pontus Karlsson, Bruno Marinho, Kristian Bergström, Christoffer Karlsson – Robert Walker, Oscar Möller. Avbytare: Bill Halvorsen, Viktor Prodell, Haris Radetinac, Amir Suljic, Alberis da Silva, Emil Herge.