Vissa gjorde det riktigt bra, medan andra hade det kämpigt. Hujådå summerar säsongen för de assyriska lagen i division 2, 3 och 4.

Assyriska FF har fortfarande tre matcher kvar i Superettan. Men för de assyriska lagen i de lägre serierna är säsongen över. Så här gick det för lagen i division 2, 3 och 4.

Division 2

Assyriska BK från Göteborg har spelat flera år i division 2 och gör det också nästa år. I årets serie slutade laget sjua av 14 lag. Årets höjdpunkt inföll i augusti då laget mötte allsvenskt motstånd i Svenska cupen. Trots att ABK – enligt bland andra Göteborgs-Posten – var det bättre laget i första halvlek slutade matchen mot Falkenberg i en förlust med 0-4.

Assyriska IF från Norrköping hade både dam- och herrlaget i division 2. Bägge lagen var nykomlingar och gjorde det riktigt bra. Damlaget vann elva av sina arton matcher och slutade tvåa i serien. Laget avancerade tre år i rad och gjorde också i år en ”rent av fantastisk prestation” som det heter på AIF:s hemsida.

Herrlaget slutade på en tredje plats, vilket är utmärkt för en nykomling. Också i denna serie blev det ett assyrisk-syrianskt möte eftersom Örebro Syrianska spelar i samma serie. Bortamatchen slutade 0-0 och sågs av över tusen personer, vilket är mycket för division 2. Hemmamatchen vann AIF med 2-0.

Division 3

Ifjol var Assyriska IK från Jönköping nära att avancera till division 2. I år var det ännu närmare. Men nära räknas som bekant inte.

AIK ledde serien under lång tid, men en formsvacka under sommaren gjorde att det blev väldigt tajt. Inför den sista matchen hade dock laget allt i egna händer. En seger i bortamatchen mot Stafsinge skulle innebära avancemang. Tyvärr slutade matchen i förlust med 1-2 och AIK spelar i division 3 också nästa år.

Besvikelsen var naturligtvis stor då avancemanget var så nära. ”Man vet inte hur man ska orka ställa om sig till en ny säsong i division 3” sade lagkaptenen Eddie Avdic direkt efter den sista matchen till Jnytt.

Division 4

FC Assyriska från Örebro slutade nästsist och degraderas till division 5. Assyriska FC från Västerås, Assyriska United IK från Södertälje och Mjölby Turabdin FC säkrade däremot kontraktet och spelar också nästa år i division 4.