Djurgårdensupportern som misstänks för att i samband med 2009 års kvalmatch till Allsvenskan ha slagit ner Assyriska FF-spelaren Andi Toompuu frias i brist på bevis av tingsrätten för misshandeln.

När det efter kvalmatchens avslut stått klart att Djurgårdens IF tagit sig till Allsvenskan stormade lagets klacksektion fotbollsplanen. Ett undermåligt säkerhetsarrangemang ledde till att assyriskaspelarna på planen lämnades oskyddade.  I tumultet attackerades flera spelare från Assyriska FF, bland dessa Andi Toompuu. TV-bilder visar hur en Dif-supporter springer fram till Assyriskaspelaren och ger honom ett knytnävslag i ansiktet.

Den man som stått anklagad för misshandeln av Andi Toompuu frias nu av tingsrätten i brist på bevisning. Kamerabilder visar att han var inne på fotbollsplanen men rätten har inte kunnat avgöra om det är han som slår slaget mot Toompuu . Mannen har heller inte erkänt misshandeln men brott mot ordningslagen, varför han fällts för det senare.

– Kvalitén är väldigt bristfällig. Det går inte att identifiera om det är han, säger Hans Löfdahl, kriminalinspektör vid Stockholmspolisen till media när han ska kommentera den friande domen i misshandelsdelen.

Vad som ansågs vara ett enormt bakslag för svensk fotboll, att en fotbollsspelare kan misshandlas inne på en fotbollsplan, har som läget ser ut idag inte fått några rättsliga efterverkningar.

– Det känns onödigt att ha kameror om de ändå inte är bra nog att kunna identifiera någon. Då kan man lika väl skita i dem, säger Andi Toompuu i en kommentar till media.