Idag tänder man ett ljus och har en bönestund för biskopen Faraj Rahho som kidnappades den 29 februari. Arrangörerna för bönestunden bjuder in politiker för att prata om våldet mot assyrier i Irak.

Från och med idag tänds ett ljus varje kväll mellan sju och åtta i Johanneskyrkan i Södertälje för den kidnappade kaldeiske biskopen, Faraj Rahho. Biskopen som är från Mosul kidnappades av beväpnade män som mördade hans två livvakter och chaufför.
Arrangörerna för denna bönestund, Assyrian-Chaldean-Syriac Association, Assyriska Demokratiska Organisationen och Kaldeiska kyrkan, säger att något måste göras för att stoppa våldet mot kristna grupper i Irak.

– Det här är en biskop; en ledare. När man kidnappar en ledare hotar man hela folkets existens, säger Özcan Kaldoyo från Assyrian-Chaldean-Syriac Association.

Det är därför svenska politiker bjuds in.

– Vi vill uppmärksamma politiker i Sverige om förföljelserna som assyrier-kaldéer-syrianer utsätts för i Irak. Vi vill att svenska politiker ska förstå att denna folkgrupp inte kommer till Sverige för att ha kul. Folk är tvungna att lämna sitt land.

Kidnappningen har upprört många, men den fördöms även av en muslimsk shejk som öppet vill kritisera sådana handlingar, säger Kaldoyo. Och under tiden kommer bönestunden att fortsätta tills biskopen släpps.