Förutsättningarna mot Jönköping har skapat huvudbry för Michael Borgqvist och Edmond Lutaj. När nu Xhevdet Llumnica, Dennis Östlundh och Pierre Bengtsson är aktuella för spel igen efter skador, blir truppen en helt annan än mot Sirius senast. Lägg till att Andi Toompuu och Alex är tillbaka efter avstängning så förstår man att det lämnas utrymmen för stora förändringar.

Inför säsongen kan jag tänka mig att Assyriskas ungdomar Narsai Shaba, Nahir Besara och Mattias Genc skulle vara nöjda om de tillhörde sextonmanna-truppen. Nu har åtminstone Shaba och Besara, fått känna på hetluften några gånger och känt att de inte är långt efter de ordinarie spelarna. Tvärtom börjar de känna att de kan göra lika bra jobb, om inte bättre. Sett till laguttagningarna kommer de inte få många chanser till i år. Speciellt inte med tanke på att de skadade spelarna är tillbaka från och med nästa vecka.

Shaba, Genc och Besara skall ändå vara nöjda med sin prestation i år oavsett fortsatt speltid. Borgqvist och Lutaj kommer säkerligen att välja spelare med mer rutin i fortsättningen. Om det är rätt eller fel kommer att visa sig ganska snart. Det viktiga för hela truppen är nu att dra åt samma håll. Vem som spelar och vem som hamnar utanför truppen skall inte spela någon roll när målet är så nära.

Med mindre än en tredjedel av säsongen kvar gäller det Östlundh sade till mig, på väg hem från Göteborg efter Örgryte-matchen, mer än någonsin. ”Det gäller att alltid göra jobbet som krävs för att nå framgång”. Det är det viktigaste budskapet som Borgqvist och Lutaj kan förmedla till de spelare som ska äntra arenan imorgon. Det är det viktigaste budskapet tränarparet kan förmedla till hela truppen. Jag hoppas verkligen att de kan göra det.

När uppgifterna om den eventuella laguttagningen nådde mig skapades det flera frågor som jag, för närvarande, lämnar obesvarade. Lamin Conateh och Aziz Corr-Nyang lämnas helt utanför truppen. Det har förstås funnits klart sämre insatser av andra spelare, men Conateh och ”Azizou” verkar få ta smällen. Eftersom jag alltid hävdat att resultatet visar om det var rätt eller fel, får jag hålla mig till mina ”principer” även i fortsättningen. Men Lutaj och Borgqvist spelar ett högt spel med dessa spelar-rockader. Skillnaden mellan geni och fåntratt beskrivs lättare efter en vinst eller förlust.

Preliminär startelva:
Jon Rytterbro – Martin Lorentzon, Pierre Bengtsson, Filip Bergman, Alex – Eddie Moussa, Andi Toompuu, Dennis Östlundh, Stefan Batan – Göran Marklund, Dinho. Avbytare: Ivo Vazgec, Nahir Besara, Xhevdet Llumnica, Mattias Genc, Elias Merkes.