Södertäljebon Gabi Conda har lyckats där andra har gått bet. Hans säregna rappmusik gillas av allt fler. Även klubbfolket i Rio de Janeiro ska få skaka höfterna till hans melodier.

Långt ner under jorden, i hjärtat av Södertälje centrum, står 25 årige Gabi Yakoub och njuter av ett rytmiskt dunkande från högtalarna i den underjordiska musikstudion. Där finns sångaren Addo Rhawi som äger studion och den brasilianske dj: en Sunny Pitbull som är på besök från mångmiljonstaden Rio Di Janeiro. Tanken är att Gabi Yakoub, som han egentligen heter, och dj Sunny Pitbull ska hjälpa varandra att utvecklas musikaliskt.  För Gabi Conda är Brasilien en enda stor oas av inspiration.

– Jag åker till Brazil snart för å spela in en musikvideo för min låt ”Seniorita” och uppträda på klubbarna i Rio, säger Gabi Conda längtande.

Han till och med sjunger på brassarnas eget språk, portoguese. Det var inte självklart för Gabi att börja sjunga på vårt språk från början. Hur ska man rappa på suryoyo, tänkte han första gången sångaren Addo Rhawi kom med förslaget. Idag vet han bättre. Det går att rappa på talspråket och det kan bli riktigt bra dessutom, har han bevisat både för sig själv och andra.

Hittills har det blivit två rapplåtar på suryoyo men fler är på väg. I sin första CD har Gabi Conda låten ”Mama” där han rappar om sin kärlek till och uppskattning av sin mor.

I den andra låten ”Maria” låter han olika generationers åsikter komma fram om en tjej som har ett utmanande sätt. Sedan CD:n kommit ut har många talat om för Gabi att de gillar hans musik. Det har gjort honom mer taggad att satsa på rapp för en assyrisk/syriansk publik. Nu håller han och Addo Rhawi på att göra en låt om folkmordet Seyfo. Under tiden kan man njuta av musikvideon till låten ”Mama” som går på Suroyo TV.