Oavgjort mot bottenlaget Trollhättan fick tydligen bägaren att rinna över. Det blev Roberth Johanssons sista match. Ersätter honom gör nygamla bekantingen Conny Karlsson.

Två vinster på tio matcher duger absolut inte för ett lag som Assyriska. Något var tvunget att göras och lättast är som bekant att byta ut tränaren. Om det hjälper i jakten på kvalplatsen återstår att se, men att Conny Karlsson är en förstärkning råder det inga tvivel om.

Karlsson är mannen som tog Assyriska till final i Svenska Cupen via storsegrar mot bland andra IFK Göteborg och Djurgården. Dessutom ledde han Assyriska till toppen av Superettan säsongen 2004 innan han lämnade med några få omgångar kvar.

För de som inte kommer ihåg så mycket om honom kommer här ett citat ur en intervju som publicerades i Hujådå (pappersversionen) inför just den säsongen.

”Det finns en stark tradition i Assyriska i att vara ett bollspelande lag och det skall vi fortsätta med. Vi har prioriterat en starkare fysik i år så jag är övertygad om att publiken får se ett mer fysiskt och vältränat lag än tidigare. Vi har även pratat mycket om att bli stabilare och kunna ta poäng när vi har en dålig dag. Det gäller att värdera bättre när vi ska trilla boll och när vi måste spela ett enklare spel beroende på motståndare.”

Det finns mycket att arbeta med för den nye tränaren, men inte så mycket tid att göra det med. Derbyt blir ett tidigt eldprov. Jag vill också passa på och tacka Roberth Johansson för hans tid och engagemang i Assyriska.