Assyriska gjorde igår en favorit i repris och värvade spelare under absolut sista stund innan transferfönstret stängde. Förra året blev Alex och Dinho klara precis innan deadline. Den här gången är det Tiago Pereira som ska frälsa Assyriska.

Med bara en anfallare som är helt friskförklarad en dryg vecka innan seriepremiär är det inte svårt att förstå den här värvningen. Göran Marklund är inte helt kry efter operationen. Xhevdet Llumnica slog upp sin skada på träningslägret och Mattias Genc är inte igång i full träning ännu.

Det lämnar laget med en enda anfallare, Dinho, i truppen. Det finns förstås fler alternativ där man kan laborera fram en anfallare, men det beror på vad för sorts satsning Assyriska ska göra i år. I min värld kan man inte satsa på en sämre placering än förra året, då man har behållit stommen och värvat där det behövts. Enligt klubbledningen.

Scoutingresan till Brasilien resulterade i den drygt 28-årige anfallaren Tiago Pereira. Pereira, som blev siste man in i laget, kommer från Democrata och har skrivit på för ett och ett halvt år. Det är ingen tvekan om att han kommer till Assyriska i matchform, eftersom Democrata just nu är mitt uppe i slutspelet där dessutom Pereira leder skytteligan.

Innan Pereira kommer till Södertälje ska han spela semifinal för Democrata i mästerskapet. Assyriskas klubbchef, Aydin Aho, beskriver Periera som en stor, stark och duktig bollmottagare.

– Men framförallt är han hänsynslös i straffområdet och en klinisk avslutare. Han har levererat i många år och är precis den vi ville ha, säger Aho till LT.

Det är skönt att veta att transferfönstret är stängt och att spekulationerna kring värvningar äntligen försvinner. Det är nu mindre än två veckor kvar innan, förhoppningsvis, ännu en favorit i repris. Premiären mot IFK Norrköping 2006 var en upplevelse jag gärna är med om igen.

Mer om Tiago PereiraHelsingborgs andra lån i år – 27 augusti 2003
Lovar mål i varje match – 28 augusti 2003