Efter två veckors uppehåll är det dags för returmötet mot toppkonkurrenten Häcken. Assyriska valde att ge spelarna en veckas total semester, helt fritt från allt som har med fotboll att göra. En välbehövlig vila för alla spelare med småskavanker. Skadeläget är dessutom något förbättrat nu är serien har vänt, även om startelvan sedan premiären i stort sett är intakt.

När Assyriska ikväll möter Häcken är det nästan samma startuppställning vi vant oss vid sen premiären i våras. Den ena skillnaden är att Fredrik Samuelsson är skadad och har ersatts av Lamin Conateh. Den andra är att Eddie Moussa prenumererat på positionen som högerytter sedan han kom tillbaka från skadan som stoppade honom från spel i första matchen.

Den som spelade högerytter på premiären var Aziz Corr-Nyang. ”Azizou” har sedan dess hoppat in vid skador och avstängningar. Förutom det har Assyriskas publikfavorit hunnit med ett VM-kval för Gambia med bra resultat. Senast mot Häcken i Göteborg fick Azizou chansen när Martin Åslund var avstängd. För den som inte såg matchen kan jag säga att han gjorde en mycket bra insats. En insats som borde ha gett en chans från start i kvällens i retur.

Assyriska spelade framgångsrikt med två yttermittfältare mot Häcken. En taktik som Edmond Lutaj hävdade i början av säsongen att Assyriska skulle använda sig av så snart två yttermittfältare fanns tillgängliga. Dock har laget av förståeliga skäl klängt sig kvar vid den taktik som gjort att man befinner sig på första plats. Men nu när Åslund är tillbaka försvinner ”Azizou” till bänken igen.

Enligt dagens LT säger dessutom Mickael Borgqvist att Assyriska inte tänker ändra taktik för någon spelares skull, inte ens för Stefan Batan. Borgqvist syftar på spekulationerna kring bytesaffären med Djurgården, där Assyriska skulle få Batan mot just Corr-Nyang. Men han tillägger att OM Assyriska spelar med en vänsterytter väljer han hellre Batan än Azizou.

Det får mig att känna att tränaren fortfarande är arg på en spelare som valde landslaget före sitt klubblag. Jag hoppas verkligen att det inte är så. Vem skulle inte hellre spela för sitt land i ett VM-kval än spel i Superettan? Personligen skulle jag mycket gärna se Batan i Assyriska igen. Hans snabbhet och uppoffrande spel skulle passa väldigt bra i Assyriska. Men jag skulle inte byta bort Azizou. Det bytet skulle säga mig att man inte satsar på Allsvenskan.

Preliminär startelva:
Jon Rytterbro- Alex, Lamin Conateh, Filip Bergman, Martin Lorentzon – Martin Åslund, Andi Toompuu, Dennis Östlundh, Eddie Moussa – Dinho, Göran Marklund. Avbytare: Ivo Vazgec, Aziz Corr-Nyang, Sargon Simonsson, Elias Merkes, Mattias Genc .