Ge av din tid åt Assyrien och du kommer att bli rikligt belönad, skriver Nemrod Barkarmo.

Vi lever i en värld där en stor del av vår vardag genomsyras av stress och där mycket fokus läggs på jobb, familj och hälsa. Viktiga faktorer i vår vardag givetvis, men det vi också brinner för, det hinner vi inte med. ”Jag hinner inte” är den enkla ursäkten för att slippa ta tag i saken med hårdhandskarna och göra det man verkligen vill. Oftast det som kräver mest energi, slit, svett och tårar. Men också det som ger som ger bäst resultat och belöning för vårt folk och vår framtid. Jag talar om assyriernas innersta intresse.

Det må verka naivt men jag tror att vi alla har en gnista för det där landet i våra hjärtan och jag tror att vi alla vill rädda det likaså. Jag tror att vi alla berörs av det vi ser idag, de där bilderna och videorna som sprids över nätet som en löpande eld. Jag tror att vi alla vill vara med och påverka, att vi alla vill rädda vårt kära Assyrien.

Men tiden räcker helt enkelt inte till. Många av oss väljer tiden som ursäkt för kunna avsäga oss det där ”jobbiga”. Men när vi avsäger oss arbetet som krävs så får vi heller aldrig vår belöning och det är inte förrän vi slitit och jobbat för vår nation som vi faktiskt inser vad vi gått miste om.

För när det känns som att energidepån når sitt slut så ger jag dig tacksamhet och resultat så att du får spring i benen för ännu ett varv, orken att lyfta tyngre vikter och glädjen för att fortsätta jobba. När du känner dig sliten och svetten bara rinner kommer du känna att du inte är ensam, någon finns där för att ta hand om dig, räcka dig en handduk för att torka bort svetten. Jag, dina bröder och dina systrar kommer vårda dig så att du känner dig utvilad och full av ork. När du känner att du inte vill se mer för att inte fälla fler tårar, kom då ihåg att vi alla tillsammans också ska skratta och glädjas en dag. Efter regn kommer alltid solsken och med tron på det vi gör och med tiden vi lägger ner så kommer vi tillsammans glädjas över resultaten det bringar. Situationen förändras inte om vi väljer att blunda för den. Nej, vi måste se den i vitögat, och förändra den, hur jobbigt det än är. Endast då kommer tårar sluta fällas. Endast då kommer belöning att ges.

Men när det kommer till kritan så handlar det helt enkelt om tid.

Ja, tiden finns. Ifall vi inte hinner idag, så finns alltid imorgon. Men låt inte tiden vara en ursäkt, låt inte tiden och alla jobbiga faktorer låta dig gå miste om den skatt som finns på andra sidan. Fortsätt gräv, hoppa högre och löp snabbare. Ta dig igenom de hinder som ställs i din väg, för när du når andra sidan förstår du precis vad jag menar. Jag är i behov av det där som kan undansparas. Jag är i behov av din tid. Om det så bara är den där lilla timmen i veckan, så är den bättre än ingen alls. Tiden räcker till och den tid som kan undansparas och satsas på mig kommer att ge dig och vårt folk ränta och avkastning som ingen annan bank kan ge.

Vem är då jag som kräver detta av er?
Vem är jag som kräver er tid?

Jag talar till er som en mor som förlorat sina barn. Jag talar till er som en far som fått se sin hustru bli bortförd av de som en gång var grannar. Jag talar till er som ett oskyldigt barn som nu tvingas växa upp föräldralös utan något hopp om livet. Jag talar till er i form av ert kära fosterland Assyrien som allt för länge fått sin sand färgad röd av blod. Jorden som fått se alltför många av sina barn fly från sina hem. Jag talar till er i skepnad av många saker och ting och jag talar till er i bilder och visioner för att en gång för alla få er att lyssna och förstå.

Glöm mig inte!

Likt ni inte glömmer er mor, far, syskon eller barn, så glöm inte heller mig. Jag är martyr. För er skull har jag flera gånger dött. Men för er skull skall jag också fortsätta leva. Jag skall ta hand om dig, vårda om dig, mata dig, leva hos dig och aldrig lämna dig.

Jag ditt kära Assyrien talar till dig. Jag ber och uppmanar dig som ditt land och din jord:

Ge mig din tid så skall jag ge dig allt.

 

Nemrod Barkarmo