Under måndagen mördades tre assyrier i staden Mosul i norra Irak i vad som är de senaste attackerna mot kristna i landet. Irakisk polis uppger att de döda är två bröder samt en äldre kvinna.

I den ena attacken mördades två bröder av beväpnade attentatsmän som bröt sig in på deras arbetsplats i ett industriområde och sköt dem. Bröderna var svetsare och ägde svetsboden de mördades i.

På måndagskvällen fann polisen också en kvinna strypt till döds i hennes hem i central Mosul.

Massakern i kyrkan i Bagdad den 31 oktober framstår alltmer som ett startskott för en mer omfattande kampanj för att driva den kristna assyriska urbefolkningen ut ur Irak. Sedan attacken mot kyrkan har flera bilbomber riktade mot kristna sprängts, bland annat i förra veckan i Mosul då en kristen man och hans son dog till följd av skadorna.

Internationella siffror talade om 1,4 miljoner kristna i Irak vid tiden för den amerikanskledda invasionen 2003. Idag beräknas gruppen bestå av förhållandevis låga 500 000 personer eftersom många flytt undan terror och förföljelse. Ledare för kristna grupper i landet har i samtal med internationell media givit uttryck för att denna nedgång kan vara en varningssignal om slutet för kristenheten i Irak.