Jag följde Qviding-Assyriska på nätet. Något som säkert flertalet av Assyriskas supportrar, som inte kunde se matchen på plats, gjorde. När nu, några dagar senare, besvikelsen över förlusten lagt sig något bestämde jag mig för att trotsa ovädret och ta mig ner till arenan. Jag fick tag på Edmond Lutaj som ställde upp på en kort intervju innan Assyriskas träning.

Kan man få en snabb summering av matchen mot Qviding?
– Det var en något märklig match. Vi har matchen första trettio minuterna och skapar flera fina chanser. Innan dom gör sitt första mål gör vi säkert vår bästa insats som lag. Sen glider matchen ur händerna på oss. Första målet är lite dålig kommunikation mellan backlinje och målvakt, där dom tror att Jon är först i situationen. Andra målet är en stor miss där mittförsvar och målvakt står och sover. Den missen och Aziz utvisning avgör matchen i mina ögon.

– En eloge till grabbarna i andra halvleken som verkligen gör sitt yttersta för att få vända och är också millimetrar från att sno med sig en poäng. Men det är det som är grejen vi släpper in för många mål. Om Assyriska ska ligga topp tre när säsongen är över måste vi täppa till i försvaret. Som tur är gör vi många mål framåt, men defensiven måste bli bättre. I övrigt är det bra stämning i truppen och det är bara att jobba vidare.

Vad anser du om utvisningen av Aziz Corr-Nyang?
– Det är absolut inte okej att reagera så som Aziz gjorde. Även om han blir provocerad. Spelarna säger mycket saker till varandra under match, men det gäller att hålla sig kall och att komma ihåg att sätta laget i första hand.

Hur tycker du att Stefan Batan skötte sig?
– Batan gör en fullt godkänd insats. Han kommer in med mycket energi och spring i benen och är inblandad i mycket framåt. Han hade också vår sista chans på stopptid men målvakten räddade tyvärr.

Hur mycket betyder avsaknaden av Dennis Östlundh?
– Dennis är en viktig spelare i laget och med honom försvinner mycket spetskompetens. Men förlusten mot Qviding berodde inte på att han inte var med. Om skadan skulle hålla honom från spel en längre tid skulle det bli mer kännbart i längden. Men på kort sikt ska vi kunna klara oss bra.

Vad kan du säga om skadeläget i truppen?
– Det har inte förändrats så mycket egentligen. Xhevdet fick ett bakslag, och det är svårt att säga när han är tillbaka. Fredrik ska snart vara med på lättare bollövningar, så två-tre veckor till möjligen. Pierre går ju för fullt sen några veckor. När det gäller Dennis är förhoppningen att vi kan använda honom om två veckor. Men det är en förhoppning som sagt.

Edmond Lutaj: Defensiven måste förbättrasNär Lutaj satte igång träningen såg jag en lång uppvärmning där Samuelsson faktiskt var med på lätta bollövningar. Men inte utan att han både innan och efter sprang i sina vanliga intervallövningar. När träningen kom igång ordentligt var det riktigt högt tempo i den enda spelövning laget hade. Dock fanns det ingen ny brasse på plan. Lite besviken då jag trodde att han skulle göra sin första träning idag gick jag till kansliet för att ta reda på om han var på ingång. Där satt han. Senaste tillskottet i Assyriskas trupp, som vid första ögonkastet liknar ingen mindre än Robinho. Om Everton Alexandre Lemos har tio procent av Robinhos kapacitet har Assyriska gjort ett riktigt kap.