Internet har skapat helt nya möjligheter för olika sorters medier och sänkt kostnaderna för att nå tittare, lyssnare och läsare. Assyriska grupper i olika länder använder internet alltmer för att sändning och publicering. I denna artikel tar vi en titt på de senaste tillskotten.

Voice of Assyria radio program
Ett nytt radioprogram från Sydney med nyheter och andra inslag som sänds onsdagar. Bakom satsningen står assyriska universella alliansen. Sändningarna går även att lyssna till via webben.

Assyria TV
Ny webb-tv som uppdateras med inslag varje vecka. Assyria TV är förmodligen den första assyriska kanalen som endast finns på nätet. Programmen varierar mellan debatter, kultur, nyheter och sport. Bakom satsningen står de tre assyriska förbunden i Sverige tillsammans med deras medlemsföreningar.

Qolo newsletter 
Ett relativt nytt nyhetsbrev på tyska som mejlas ut till mottagarna. Qolo newsletter kommer ut ungefär en gång per månad och tar främst upp nyheter bland assyrierna i Tyskland och resten av världen. Bakom nyhetsbrevet står assyriska centralförbundet i Europa.

Assyrian National Broadcasting
En helt ny tv-kanal som sänder från USA. Det går även att se den på webben. Det är oklart vilken organisation som står bakom den.

Assyrisk webbradio
En kommande webbradio som kommer att produceras i Sverige enligt personerna bakom satsningen. Det är i dagsläget oklart när sändningarna börjar. Bakom satsningen står enskilda personer.