Mitt namn är Finanskrisen. Jag har anlänt till den här planeten med uppdraget att väcka folket ur koman. Den koma som har växt fram ur allt ont människan har orsakat. Jag är här för att visa er råttor vad livet egentligen handlar om. Och jag är ”pissed off” som de säger på engelska.

Ni lever i en värld där pengasedeln styr tänkandet. Allt styrs av sedlar. Gröna ängar bombas, barn blir våldtagna, människor förföljda och begravna. Ni byggt upp en skottsäker vägg framför er själva, som gör er blinda mot vad som verkligen sker där ute.

När fasaden väl faller kommer ni att se ert verk i sin renaste form. Är det rätt att kokaodlarna i Peru sliter själen av sig för att Stureplanfolket ska kunna snorta kokain genom röda sedlar? Samtidigt på andra sidan världen, sitter kostymnissar i guldstolar och äter sig feta på rysk kaviar.

Titta ut genom fönstret och ställ er frågan: Vad är det jag ser? Och när ni på morgonen ser ert gräsliga tryne i toalettspegeln – ställ er samma fråga.

Jag föddes inte av bankernas kollaps. Det var Gud och Satan som skapade mig. Gud skapade mig eftersom han var trött på allt ont människan skapat. Satan då? Ja, han var trött på människorna eftersom han inte längre kunde utföra sina djävulska dåd. Det gör människan bäst själv. Han har helt enkelt blivit arbetslös och trivs inte att hänga omkring på helvetets arbetsförmedling.

Mitt namn är Finanskrisen, men det är inte mig ni ska bota, det är er själva. Jag har dansat salsa med Satans slavar och Guds änglar. Mig har ni ingen chans mot. Ta en titt på er själva istället, för det är där problemet ligger.

Det är dags för er att ta hand om varandra och planeten ni bor på. Det är ingen pengakris ni står framför. Det är en människokris. Omfamna mig som jag vore Messias och solen kommer att skina lika klart på jorden som Robert Aschbergs panna.

Mitt namn är Finanskrisen. Sug på den