Flera kommande evenemang bjuder på intressanta gäster och samtal.

Medlemmar i Storstockholm har två spännande events att se fram emot under januari och februari.

Det första äger rum på fredag 17 januari i Inanna Familjeföreningen klockan 17:00. Israelen Yacoov Maoz med rötter från Assyrien föreläser om sitt arbete för att stärka det assyriska språket i Israel och sin vision för kulturellt och politiskt utbyte mellan assyrier och judar.

Det andra eventet äger rum söndag 2 februari i Assyriska Kulturhuset i Södertälje klockan 16:00. Det är ett årligt evenemang där assyrisk litteratur, bildning och upplysning står i fokus. Årets upplaga av Assyriska Upplysarnas dag bjuder på livemusik av vokalisten Meriam Younan och fikamingel. Tigran Hovsepyan, ättling till Ashur Yousuf som var en av den assyriska rörelsens pionjärer kommer från Oslo och diskuterar hans gärning och liv. Assyriska Konfederationens nytillsatta president Marta Youeel Eshoo för ett samtal om sin vision för den unga organisationen.

I Göteborg uppmärksammar Kulturföreningen i Västra Frölunda Assyriska Upplysarnas dag med ett eget event. Shamoun Zeito, journalist för ett samtal om assyrisk bildning och journalistik och Assyriska riksförbundets ordförande Kara Hermez gör en reflektion kring framtidens förbund. Evenemanget äger rum söndag 9 februari med start klockan 16:00.