Många har följt Assyriska FF sedan barnsben. Från de lägre divisionerna till vad klubben är idag. Det har varit en historia fylld av glädje och stolthet, men också utmaningar och svårigheter. Klubben har alltid kommit igen – tack vare supportrarna och eldsjälarna. Detta bekräftas oftast när spelarna hyllar sina fans och där åskådarnas betydelse för prestationen lyfts fram.

Klubben, spelarna och funktionärerna har därför aldrig stått ensamma. Ty bredvid sig har kören av supportrar alltid funnits. I motgångarna har det tagit ansvar och i framgångar har de delat sin glädje med de tusentals andra. 

För så är det onekligen att anhängarna finns i Södertälje, Göteborg, Norrköping, Västerås, Linköping, Jönköping, Örebro och Stockholm. Men det räcker inte. Runt om i världen i New Jersey, Kalifornien, London, Paris, Bagdad, Ninve, Midyat och Qamishliy sitter assyrier och följer utvecklingen på och utanför arenan. Därför är Assyriska FF något mer än idrott. 

Nu går säsongen 2009 mot sitt slut och endast ett fåtal matcher återstår att spela. I vanlig ordning är det jämnt och i vanlig ordning är Assyriska FF en del av toppstriden. Att fansen finns vid spelarnas sida är en självklarhet. Något annat vore främmande när det gäller klubben. Zelge fans med supportrar från hela landet skall finnas på arenan, på söndagens derby och de övriga matcher som återstår. Det är detta som gör Assyriska FF till vad klubben varit, är och kommer att förbli- en del av assyriernas historia i diasporan. 

Lycka till AFF och Zelge fans!

ARS Förbundsstyrelse