Assyriska FF har speluppehåll och törsten efter nyheter skapar ett tomrum som supportrar och media desperat försöker att fylla. Fenomenet är döpt till ”Silly Season” och här är det fritt att spekulera, gissa och läcka information. Även om ryktena ibland är rena fantasier så hittar man även rykten som blir verklighet snabbare än man kan stava till dem.

Fantasin hos fotbollssupporters verkar vara oändlig när det kommer till sin klubbs ekonomiska förutsättningar. Supportrarna verkar tro att klubben äger en outsinlig oljekälla som när som helst kan hjälpa till att värva nya spelare och ledare. Detta är en önskedröm som är förbehållen några få klubbar i världen.

Verkligheten är självklart en annan. Klubbarna tampas hela tiden med plus och minus för att få årsbudgeten att gå ihop. Ett nyförvärv betyder, nästan alltid, att man tvingas skära ner någon annanstans, eller alternativt får marknadsavdelningen helt enkelt ragga nya pengar. Denna verklighet verkar de flesta supportrar blunda för.

Just nu florerar många rykten kring Assyriska och lagets fortsatta satsning mot Superettan. Hujådå har försökt att bena ut de rykten som är nära verkligheten och de som flödar i fantasins utkanter.
 
Rykten med viss substans:
– Assyriska kan tänka sig låna ut Charles Sampson och/eller Aluspah Brewah.
– Gerald Forschelet har gjort sitt i Assyriska.
– Skånske mittfältaren Emil Nilsson hamnar i Assyriska antingen som lån säsongen ut eller så löser föreningen hans kontrakt med IFK Hässleholm.
– Mattias Bülün, som inte lyckats ta en ordinarie plats i Ljungskile, återvänder eventuellt till Assyriska.

Lösa rykten:
– Christos Christoforidis, Apollon Kalamaris, Div 2 i Grekland.
– Augin Barqasho, Syrianska/Arameiska
– Gabriel Ucar, Herfölge, Div 2 i Danmark.
– Andreas Ericsson, Västerås SK.
– Yussef Saleh, Vasalund/Essinge.
– Någon tjeckisk landslagsback. Som sagt, så kan lösa rykten se ut ibland.