Under lördagen meddelade ytterligare ett parti att man bojkottar Lars Adaktussons starkt kritiserade konferens om Nineveslätten.

Assyrian Patriotic Party (APP) meddelade i ett skriftligt uttalande sent under lördagen att man sällar sig till övriga grupper och bojkottar Lars Adaktussons konferens i EU-parlamentet om Nineveslättens framtid.

I sitt uttalande framför partiet svidande kritik mot Adaktusson som man menar har fört APP bakom ljuset. Bland annat avslöjar partiet att Adaktusson och hans medarbetare gett APP intrycket att det är den Europeiska Unionen som står bakom konferensen och att det är först nu man fått reda på att det är en typisk konferens som vilken parlamentariker som helst i EU-parlamentet brukar anordna på löpande band. Flera andra grupper som uppvaktats av Adaktussons stab som Hujådå har talat med har uppgett liknande vilseledande marknadsföring.

I övrigt framför partiet liknande kritik som Assyrian Democratic Movement och Abna Alnahrain, två andra partier som redan hoppat av konferensen tillsammans med den största kyrkan i Irak, den kaldeisk katolska.

Bakslagen fortsätter för Adaktusson som har arbetat hand i hand med dawronoye-sekten de senaste månaderna, speciellt inför denna konferens trots varningar från främst Assyriska riksförbundet i Sverige om sektens skadliga verkan.

På sociala medier har en våg av kritik och fördömanden haglat över Adaktusson från aktivister och ungdomar och den aura han byggt upp bland folkgruppen har upplösts totalt.

Assyrian Democratic Movement släppte en video under söndagen på assyriska med engelska undertexter där man i ännu högre grad avslöjar spelet bakom konferensen och snarast ökar kritiken mot Adaktusson.

Den populära sidan AX på Facebook släppte under lördagen en kort video om den havererade konferensen som redan fått över tiotusen visningar.

Samtidigt har Assyria-tv släppt en intervju på assyriska med presidenten för Assyrian Confederation of Europe, Attiya Gamri där hon förklarar att konfederationen kommer att fortsätta arbeta för att avslöja den pro-kurdiska agendan bakom konferensen och öka bojkotten mot Adaktusson.