Den assyriske författaren Ivan Kakovitch gick bort i slutet av december, endast 62 år gammal. Kakovitch var tidigare professor i historia och har varit verksam som redaktör, journalist och översättare.

Nyligen blev han även författare till den mycket hyllade novellen Mount Semele, som är skriven på engelska och som även översatts till persiska. Mount Semele är en novell som beskriver staten Iraks tillblivelse och assyriernas umbäranden, den kamp och mekanism för att finnas kvar som en identifierbar kraft i deras fädernesland Irak. Handlingen täcker åren kring 1915 och kulminerar i den ökända dagen för massakern i Semele den 8 augusti 1933.

Ivan Kakovitch har studerat vid universitetet i Paris, New York University och The American University. Han har skrivit flera artiklar som berör assyrierna och under 2004 skrev han regelbundet krönikor för Zinda Magazine.

Jordfästningen ägde rum den 9 januari 2007 i Los Angeles, USA. Redaktionen för Hujådå beklagar sorgen och framför sina kondoleanser till familjen, anhöriga och vänner.