Sång, glädje, mat och dans. Invigningen av Assyriska föreningen i Södertäljes nyrenoverade lokaler var så lyckad att det knappt fanns plats för alla som ville vara med.

Styrelsen för Assyriska föreningen i Södertälje hade föresatt sig att visa att föreningen är tillbaka på fötter. Det blev en come back som inte lämnade någon oberörd. Under tre dagar flockades medlemmar och andra intresserade till den nya fräscha lokalen för att mingla, festa, lyssna på den underbara kören, se teater och äta riktigt god mat bland mycket annat.

– Det har varit helt otroligt, vi är överväldigade av responsen från medlemmarna och alla andra. Lokalen har varit fullpackad och vi kan inte föreställa oss en bättre invigning, berättar en utmattad och mycket nöjd Hammurabi Bahe som är ordförande för föreningen.

Föreningen var som mest fullsatt under själva festen på lördagen då många fick vända hem vid dörren då det inte längre fanns platser kvar i lokalen. Boel Godner, Södertälje kommuns ordförande var imponerad av arrangemanget.

– Jag är väldigt glad för att assyriska föreningen är tillbaka i sina lokaler och jag är stolt över att assyrierna är en välintegrerad och aktiv grupp i Södertälje, berättade hon inför drygt sjuhundra gäster.

Foto: Babylonia Charo, Johanna Elia, Morris Esa