Sedan ett tag är det möjligt att kommentera artiklarna på Hujådå. Här förtydligar redaktionen vad man ska undvika för att få sitt inlägg publicerat.

1. Håll dig till ämnet
Vi får in en hel del inlägg som ligger en bra bit från den aktuella artikeln. Det spelar ingen roll att ditt inlägg är bra skrivet, om det inte i huvudsakberör det som artikeln handlar om så raderas det. Annars spårar det ur och det är även respektlöst mot skribenten och ämnet som artikeln faktiskt handlar om. 

2. Hujådå är inte en chatt
Ibland tenderar två personer använda kommentarsfunktionensom en offentlig chatt och diskutera en fråga mellan varandra.Hujådå har som regel att man får svara en gång på en kommentar riktad till ensjälv, sen sätter vi stopp. Det får inte bli en lång dialog mellan två personer. Har man så mycket att säga varandra så får man hitta ett sätt att säga det privat.

3. Max ett inlägg
Vi har exempel på en del som skriver långa inlägg uppdelat i flera kommentarer, eftersom inläggen är begränsade till 1000 tecken. Kommentarsfunktionen är inte till för att publicera artiklar. Det är också därför antalet tecken är begränsat. Har man så mycket att säga om en artikel så ska man mejla in det som insändare till redaktionen@hujada.com

4. Åsikter på redaktionens arbete
Har du en åsikt kring redaktionens arbete i samband med en viss artikel så ska du inte använda kommentarsfunktionen. Sådana inlägg raderas. Skicka istället din åsikt till redaktionen@hujda.com där vi kan ha en chans att svara dig och förklara varför vi hargjort på ett visst sätt. Observera dock att vi inte svarar på frågor
om inläggen utan endast om det journalistiska arbetet med en
viss artikel.