År 2012 publicerade Gabriel Afram sin bok ”Inkräktarna” – Nu har dess engelska översättning ”The Invaders” publicerats.

 

Inkräktarna kom på många sätt och vis att bli en viktig bok och källa om den assyriska rörelsens historia i Sverige. Nu har boken fått nytt liv genom sin engelska översättning – The Invaders.
Författaren till boken, Gabriel Afram, är välkänd inom den assyriska folkgruppen, inte minst som en av grundarna av den assyriska rörelsen i Sverige. Han var en av de första assyrierna i landet och var bland annat med i att grunda Assyriska Riksförbundet i Sverige, tidningen Hujådå och han kom att bli en stor ledare både i ARS och Assyriska demokratiska organisationen (ADO) i Sverige.

Förutom dessa ledaregenskaper är Gabriel Afram även känd som journalist inom den assyriska radiokanalen ”Qolo” som sändes i Sveriges Radio. Han är även känd för att ha författat och givit ut många böcker, däribland den välkända svensk-assyriska ordboken.

Med all den erfarenhet och bakgrund som Gabriel Afram har inom det svensk-assyriska förenings- och organisationslivet kom han även att dokumentera detta i sin självbiografi ”Inkräktarna”, som publicerades 2012 på svenska. Boken har sedan tidigare översatts av författaren själv till assyriska och nu har boken på nytt fått liv i sin engelska version ”The Invaders”.

Boken är en historisk skildring av assyriernas första tid i Sverige och författarens liv från hemlandet vidare till Sverige.
Boken kan beställas på assyriska via Tigris Press. Den engelska översättningen går att beställa via författarens mejladress: gabriel.afram50@gmail.com