Innan matchen förutspådde Jesper Blomqvist att hans Enköping skulle få det tufft mot Assyriska. Men frågan är vilket lag som hade det tuffast. Assyriska tappade en 3-1 ledning till 3-3 innan inbytte Mattias Genc kunde ge Assyriska segern i 90:e minuten.

Förutsättningarna var toppen mot botten när Assyriska mötte Enköping i ett gråtungt Södertälje. Många var de som redan tagit ut segern i förskott, men glömt att nittio minuter ändå skulle spelas. Knappt hade matchen börjat innan Assyriskas vänsterback skrev in sig i målprotokollet. Direkt på hörna skruvade han in 1-0 för Assyriska som såg ut att gå mot en bekväm hemmaseger. Inte skulle väl bottenlaget kunna svara på detta?

Enköping behövde bara 10 minuter innan laget hade kvitterat. Även denna gång kom målet på en hörna, som inte rensas i tid. Det är Anders Lindberg som mycket elegant klackar in 1-1.

Assyriskas målfarlige anfallare, Dinho, som var matchens gigant senast mot Enköping hade förvandlats till en ganska medioker spelare, som inte lyckades med någonting han företog sig. Dinho tappade bollen i enkla lägen, missade målchanser och var allmänt ur slag. I första halvlek hade han endast ett kvalificerat skott på mål, som målvakten gjorde en fantomräddning på.

Med fyra minuter kvar av första halvlek fälldes Stefan Batan i straffområdet. Domaren blåste straff och Dennis Östlundhs frånvaro klev Alex fram för att ta straffen. Nu skulle ordningen återställas med ett ledningsmål för Assyriska. Tyvärr brände Alex straffen genom ett dåligt placerat skott som målvakten räddade och kunde hålla kvar Enköping i matchen. Nu anade många i publiken dåliga vibbar. Skall man vinna matcher bör man inte missa straffar det har man bittert fått erfara i tidigare matcher. Men Assyriska hade bra flyt och kom ofta till avslut, därför var det bara en tidsfråga.

Med bara två minuter kvar av första halvlek kom också ledningsmålet. Eddie Moussa lyckades assistera Göran Marklund på ett märkligt sätt. Moussas inlägg fick en Enköpingsback att kollidera med sin egen målvakt. Detta gav Marklund tomt mål och 2-1 var ett faktum. Senare visade det sig att kollisionen var så allvarlig att båda inblandade fick sys och Enköpingsbacken, lagkapten Mario Dodic fick avbryta matchen.

Hemvändande Stefan Batan hade dittills haft en minst sagt lysande afton i sin första match på hemmaplan. Tillsammans med Alex hade han gjort hela Enköpings högerkant osäker genom att gång på gång komma fram till inlägg och avslut. I 53 minuten fick han också kröna sin återkomst med ett mål när han förvaltade Dinhos passning med en välplacerad bredsida. Batan ville ta hela publiken i sin famn och känslorna var ömsesidiga.

Nu trodde många att matchen var avgjord, men Enköpings nummer tio Anders Lindberg ville annat. Det var genom ett chansanfall där bollen till slut hamnade hos Andreas Eriksson som lobbade över Jon Rytterbro i Assyriskas mål. Filip Bergman räddade, men inte bättre än att bollen hamnade hos nämnde Lindberg som från nära håll kunde göra sitt andra mål för kvällen. Detta var Lindbergs tredje mål totalt i år mot Assyriska. Då måste man ha i åtanke att Lindberg totalt nätat fyra gånger denna säsong, tre av dem alltså mot Assyriska.

Och mer skulle det bli för Blomqvists tappert kämpande Enköping. Inbytte Bruno Menezes Soares kunde enkelt nicka in kvitteringen på ett vackert inlägg av vänsterspringaren Andreas Eriksson. Sådant händer när lag tror att matchen är avgjord om man har ett två måls överläge.

Nu var Assyriska i brygga och ångesten började sprida sig. Då tog Edmond Lutaj ut Dinho och satte in Mattias Genc. Ett byte som skulle visa sig vara mycket lyckosamt. I absolut sista minuten ryckte Batan på kanten och slog ett inlägg direkt på nyss inbytte Mattias Genc som, i kamp med en försvarare, lyckades nå högst och nicka in segermålet.

Ännu en tuff match var vunnen och ordningen återställd. Toppen slog botten, men det satt hårt inne. Svagt av Assyriska att släppa in tre mål på hemmaplan. Nu blickar laget framåt. Redan på onsdag kväll spelar man mot BP borta. Avbräck för Assyriska mot BP blir Martin Lorentzon som fick sitt tredje gula kort för säsongen och är därför avstängd.