Samma datum som fångarna i koncentrationslägret i Auschwitz befriades 1945, den 27 januari, är den internationella minnesdagen för förintelsens offer. Runt om i världen samlas människor i denna årliga manifestation. I Norrköping vill politiker påminna om att också inte låta andra folkmord falla i glömska.

Den 27 januari hedras Förintelsens offer med en minnesdag här i Norrköping. Denna manifestation för människovärde och demokrati är viktig i vår tid. Sorgligt nog finns det människor som förnekar att Förintelsen ägt rum.
 
Det folkmord som ägde rum i Turkiet 1915 och som går under namnet Seyfo, då över två miljoner assyrier/syrianer, armenier och greker miste livet får inte heller glömmas bort. Mitt ibland oss här i Norrköping bor tusentals ättlingar till dem som undkom. I alla familjer finns berättelser om äldre släktingar som mördades på det mest brutala sätt. Arrangörerna för Förintelsens minnesdag i Norrköpinguppmärksammar Seyfo genom att ha inbjudit Sabri Atman från Seyfo center som talare på Arbetets museum. 
 
Tyvärr har Sverige fram till i dag inte erkänt folkmordet trots att 23 andra länder i världen gjort det. Vi moderater i Norrköping har under det gångna under året sänt brev till Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt och uppmanat dem att ställa sig positiva till ett erkännande.  

[FOTNOTInsändare i ämnet har också publicerats i Norrköpings tidningar.]

Said Nison (m) ordf, Marianne Wiegert (m) vice ordf, Jirina Klevstigh (m)
Södra föreningen Moderaterna Norrköping