Under en dryg månad kan man ta del av assyriern Hanna al-Haeks konst i Södertälje konsthall.

Hanna al-Haek är en mångsidig konstnär, som uttrycker sig både i poesi och prosa samt i bildkonst (målningar, teckningar, grafik). Han föddes år 1941 i Syrien, fick sin konstutbildning i Damaskus och hade flera utställningar i Syrien och också utomlands. Han kom till Södertälje år 1977, där han bott sedan dess.

Inom kort kan hans bilder ses i Södertälje Konsthall som finns i Luna Kulturhus. Utställningen pågår från den 25 april till den 30 maj. Med finns arbeten i olja och akryl från olika perioder i konstnärens liv. Många av bilderna har assyriska motiv. Lämpligt till hundraårsminnet av Seyfo finnes en målning som heter Martyrernas minne.

Det är vernissage lördagen den 25 april kl. 11-15. Kl. 13 invigs utställningen av kommunfullmäktiges ordförande Besim Aho. Det blir också diktläsning av Dr. Gabriel Oussi, journalisten Margareta Lithén och poeten Jakob Barsom al-Furati. Lördagen den 9 maj kl. 13 blir det konsert med kören Voices by Heart under ledning av Tina Hillerström.

Under hela utställningsperioden är det offentliga visningar varje torsdag kl. 16.30. Alla intresserade är välkomna på vernissage, konsert och offentliga visningar.