Ashur Ibrahim från Södertelge Volleyboll hoppas på många besökare när hans lag genomför en vänskapsmatch där hälften av intäkterna går till biståndsorganisationen Assyrier Utan Gränser. Hujådå har ställt några frågor till honom.

När och var är matchen?
– Matchen spelas den 11:e februari kl 19:00 i Täljehallen i Södertälje.

Vilka lag kommer att mötas? 
– Södertelge Volley tar emot Vingåker, brukar bli ganska heta matcher i detta möte!

Vems idé var det att hälften av intäkterna ska gå till AUG?
– Idén kläcktes egentligen redan 2014 av mig personligen så vi har faktiskt haft en välgörenhetsmatch per säsong sedan dess. Jag tycker att det var jobbigt med alla videos och artiklar som florera runt på sociala medier om IS framfart i Syrien/Irak och kände att jag ville göra något för att hjälpa vårt folk där nere. Och med tanke på AUGs fantastiska engagemang så ville jag givetvis hitta någon sorts välgörenhet i anknytning till dem och då kom jag helt enkelt på att göra någonting i samband med volleybollen eftersom det är något jag är väldigt involverad och aktiv i.

Hur många besökare hoppas ni få? 
– Det beror på lite vad det är för match men vanligtvis snittar vi på ca 60-80 pers, denna match hoppas jag att det kommer minst 200.

Behöver man förbeställa biljetter eller kan man betala vid entrén? 
– Det går alldeles utmärkt att betala vid entrén. Vuxna 60kr, 15-20 År & Studenter 40kr och barn under 15 kommer in gratis.

Hur har reaktionerna varit hittills på idéen?
– Både jag och klubben har fått jättepositiv respons för det här initiativet, verkligen. Det är jättekul att höra så jag hoppas att det kommer massa folk till matchen!