Om exakt två månader tar Habib Mousa över Konserthuset i Göteborg. ”40 år med Habib Mousa” är en hyllning till en levande legend inom assyrisk musik. Tillsammans med en 12-manna ensemble professionella musiker kommer publiken bjudas på assyrisk musik av den störste och mest folkkäre sångaren i modern tid.

– Vi vill genom detta arrangemang hylla malfono Habib Mousa och samtidigt kunna bidra till att bevara den assyriska musiken genom att göra den tillgänglig för alla, säger Johanon Zhaco, projektansvarig.

Under tre timmar kommer Habib Mousa att lotsa publiken igenom fyra decennier av sitt livsverk med alla de klassiska sångerna.

– Initiativet till konserten togs efter många personers önskan om att få uppleva assyrisk musik i annat forum än på fester och bröllop där den oftast inte kommer till sin rätt, berättar Zhaco som vill att konsertbesök ska bli ett naturligt sätt att uppleva assyrisk kultur på.

Det blir en minnesvärd kväll lovar arrangörerna som uppmanar alla att skynda sig få tag på biljetter.

– Konserten är unik och platserna begränsade, avslutar Johanon Zhaco.

Datum: 24 Maj
Tid: 18.00. Dörrarna öppnas 17.30 för mingel.
Plats: Göteborgs konserthus, Stenhammarsalen.
Pris: 200 kr.
Biljettförsäljning: 031-45 65 55

Arrangörer: Assyriska föreningen i Västra Frölunda i samarbete med Assyriska Ungdomsförbundet, Göteborg och Co, ABF samt Västra Götalandsregionen. För mer information läs här