Svenska Fotbollsförbundets miss gjorde att Assyriska fick hemmamatch mot Skövde AIK i Svenska cupens tredje omgång. Nu rättar förbundet till misstaget och Assyriska får återigen spela bortamatch mitt i veckan. Assyriskas tränare Peter Lenell, som har förberett laget på hemmamatch, trodde inte sina öron.

– Det är klart att det stör oss. Det är stor skillnad på att spela en hemmamatch mitt i veckan och en bortamatch. Det här var klantigt skött av förbundet, säger Lenell, när han får höra den tråkiga nyheten.

I Svenska Cupens tredje omgång har Assyriska tidigare angivits som hemmalag i matchen mot Skövde AIK, men enligt tävlingens föreskrifter är det Skövde som ska ha favören av hemmamatch. Bakgrunden är att samtliga föreningar i Allsvenskan och Superettan år 2006 är direktkvalificerade till 2007-års Svenska Cup. Assyriska, som spelade i Superettan i fjol, klassas därför som ett Superettalag i årets cup.

Svenska cupens föreskrifter säger att lag från Allsvenskan och Superettan ska ha bortamatch mot lag från lägre serier. Detta innebär att Skövde AIK skall ha hemmamatch mot Assyriska FF i Svenska Cupens tredje omgång, som skall spelas senast 17 maj.