Hujådå kan idag avslöja att ett bostadsområde i Göteborg med många svensk-assyrier klottrades ner med islamiska statens slagord i förra veckan.

Hus och affärer tillhörande svensk-assyrier har markerats med den arabiska bokstaven ”N” (nun), samma tecken som IS terrorister använde för att markera assyriska hus i Mosul för ett år sedan. Även budskapet ”konvertera eller dö” har med röd färg sprejats på hus och affärsfasader.

Händelsen ägde rum natten till söndagen den 4 oktober i Tynnered i Västra Frölunda. Affärsidkare, kunder och boende reagerade starkt på klottret när de upptäckte det under måndagsmorgonen.

– Det här är väldigt obehagligt för mig och min familj, berättar en drabbad affärsidkare med assyrisk bakgrund till Hujådå.

Fastighetsägare, tjänstemän i stadsdelen och politiker kontaktades och klottret sanerades bort redan under måndagen. Dagen efter, tisdag 6 oktober kom även polisen till platsen för att undersöka händelsen och samla bevis i form av bilder som tagits innan de hotfulla budskapen tvättades bort.

I området finns uppskattningsvis tretusen personer med assyrisk bakgrund.