Nu på söndag 12 december äntrar Syriac Music-kören Estradscenen i Södertälje och ger sin första julkonsert. Kören kommer att framföra inspirerade julhymner från den Syrisk Ortodoxa traditionen. Kören leds av Issa Habil och ackompanjeras av en orientalisk orkester.

I december bebådar kyrkoklockorna att Julen nalkas. Serafimer förbereder sig för att hylla den nyfödde Jesus med ”Ära i höjden åt Gud och på jorden fred åt dem han har utvalt.Herdarna som greps av förfäran när de såg Herrens ängel samlar sig för att bege sig till Betlehem och se den nyfödde Herren. Kyrkan fylls av med suggestiva hymner och eteriska psalmer som hyllar Jesus och jungfru Maria.

Under denna heliga period får Syriacmusic-kören äran att presentera sin första julkonsert. Kören kommer att framföra inspirerade julhymner från den Syrisk Ortodoxa traditionen. Syrisk musik har flertusenårig historia och har varit ett av grundelementen för utvecklingen av den kyrko- och folkmusik som lever än i dag i Mellanöstern. Kören leds av Issa Habil och ackompanjeras av en orientalisk orkester.

En julskiva kommer att släppas i samband med julkonserten med syfte att bevara den anrika Syrisk-ortodoxa traditionen. Mer information www.syriacmusic.com

Plats: Folkets Hus Södertälje – Estrad teater
Datum: Söndagen den 12 december 2010
Tid: 17:00
Pris: 100 kr