Conny Karlsson, mannen som mot slutet av fotbollsåret 2009 återigen axlade manteln som tränare i Assyriska FF och sånär tog laget till Allsvenskan igen väljer nu att lämna klubben.

Många är de som hoppats på att succétränaren Karlsson skulle stanna i AFF för att leda laget mot nya framgångar, men han väljer nu att gå vidare till Allsvenskan och Helsingborgs IF på egen hand.

– Att bli tränare för HIF är både en ära och en utmaning, säger Karlsson när han presenteras som ny tränare i klubben på presskonferensen.

I sin nya klubb får han rollen dels som huvudtränare, dels som manager med ett allomfattande ansvar för fotbollen i klubben, något han är glad för.

– Jag får tårar i ögonen av att ha fått en sådan här utmaning, säger Karlsson.

I AFF-lägret har man diskuterat olika tränaralternativ för nästa säsong. Bland annat har just Karlsson varit intressant. Samtidigt så har AFF varit medvetna om att det hör till sakens natur att folk vill söka sig till den högsta ligan.

– Det är bara att önska honom lycka till. Han har gjort ett bra arbete hos oss och vi kommer att ha fortsatt bra kontakt, säger Sargon De Basso, vice ordförande i AFF.